RÀDIO IHALOR


Ràdio IHALOR

Reflexions dalt s’Era. Ràdio en diferit. Des de s’Era de Santa Creu, per reflexionar sobre Lô divers des de sa distància propera. Referència a eres passades i a l’actual i a les que han de venir.
Televisió en diferit IHALOR, reportatges i entrevistes filmades.
Diari matutí des diumenges petit format una fulla IHALOR.
Homenatge a la RKO de Doctor a Alaska.
Entrevista davall s’Alzina amb Pere Alzina (Espai dedicat a sa Pedagogia i s’educació).
Aljub Nou. Espai per sa comunitat àrab.
Aljub Vell, Dins sa petita pedrera de s’Era Vella. Espai dedicat als majors.
Noms tanques de Santa Creu. Escriure una tannka-haikú per nom.
Es talaiot. Espai per entrevista arqueològica. Dedicat a León Moll.
Sa Cova de Plató. Donant llum des de sa filosofia pràctica. Dedicat a Marga Bennàssar.
Dalt sa Cambra. Espai literari.
Es Bouer. Agricultura i ramaderia.
Dalt es claper. Espai de crítica i opinió diversa. Petita atalaia que imita talaiots milenaris.
Es pi ver des Coster de ses Abelles. Homenatge a sa recerca de s’Aletheia, sa veritat amagada i a La Colmena o Rusc del premi Nobel literari. Espai per sa comunitat Gallega de Lô i Menorca. Pi pinyoner. La veritat s’amaga davall sa closca. Espai també per sa reflexió televisiva constructiva i crítica estil Ferran Monegal.
Projecte de difusió i recopilació de tots es noms de ses tanques des llocs d’Alaior (i Menorca).-Homenatge a Passarius.
Es Cucons. Espai de defensa de sa Reserva de sa Biosfera. Ecologia.
S’hort de ses canyes. Botànica des d’un hort mescla de civilitzacions i hort i jardí assilvestrat. Natura híbrida salvatge-humanitzada.
Sa bugaderia (lavadero, mentidero). Tradicions, com es feia es lleixiu...Neteja espiritual, mental i física. Medicina tradicional occidental i oriental. Parafarmàcia, etc.
Santa Creu Arreu. Creu d’enteniment, d’unió entre religions i d’estudi de la diversitat no tan diferent. Santificació de sa riquesa multi-ètnica i religiosa tolerant.
Es forn. Cuina.
Espai sense cables elèctrics que rompen amb el paisatge i paisanatge. Foment de les energies alternatives i reivindicació de les mateixes. No hi ha electricitat...
TEATRE. Porquejades...etc.
Com treure llenya sense ferir sa natura, sinó millorant-la (Espai XEC MOLL BONNIN...com es fa per tondre?...com anar a cercar esclata-sangs d’una manera responsable amb l’ecosistema, i cames-seques. HAIKU: Ses cames-seques,/s’Alzinar de Santa Creu;/ cercadors forguen.
Ses beurades de s’urjub (aljub). Foment de la cultura àrab com a alternativa per la recollida d’aigua. Aigua perduda. Com aprofitar al màxim l’aigua sense necessitat de metres i metres de tubs de plàstic si no es té un pou. Homenatge an Tolo.
Aprofitament responsable del que es tira. Imaginació. Taller de bricolatge sense floritures ni necessitat de gran maquinària que costa més que el moble o material electrònic que anem a reutilitzar, restaurar i reciclar. Espai dedicat a Rafael Rey Zafra.
Música, telèfon de fil tradicional. Com comunicar-se sense bateries...
Si seguim la moda d’allò passat, allò retro, facem retromemòria i retroalimentació per fomentar allò que estem perdent. La imaginació. Traiem per unes hores els nostres fills i filles de la playstation i l’ordinador. Fem-ne un ús coherent.
Exposició de joguines antigues. Amb fotografies i amb la joguina real, però protegida. Reminiscències d’un passat no tan llunyà.
Etcètera. Tot això podrà formar part de l’arxiu audiovisual a la seu de l’IME a Maó, aportació d’Alaior a nivell individual, però intentant impulsar la participació de tots. No són necessàries grans càmeres per fer coses. Imaginació i empenta i ganes al poder.
Espai conèixer una paraula d’àrab cada dia. Filologia d’allò que emprem i no en som conscients. Referència a allò escrit sobre toponimia àrab.
Espai dedicat a la fotografia de la natura. Reserva i preserva de la Biosfera.
Quant a la Revista cultural, per tal d’estalviar recursos i fomentar l’accés als espais culturals públics, biblioteques principalment, no es farà en un primer moment una edició que es posi a la venda, sinó que es distribuirà a les biblioteques de Menorca i si té una acollida i demanda ja es farà la pertinent passa de publicació amb un preu de cost. Paper, tinta d’impressora principalment. No es necessiten grans impremtes de no ser que surti més barat.
Idees no en falten. Farem un número divulgatiu nascut del fundador per donar peu a la opinió i tota aquella gent que si vulgui apuntar al tren serà benvinguda. Ànim(s) a tothom. Revista que no vol fer ombra a S’Ull de Sol, sinó donar espai a allò que no es toca d’alguna manera. La col•laboració amb allò que ja existeix i les referències divulgatives i de germanor entre cultura han de ser un fet evident, i per tant, en som conscients. Tractem d’enriquir en la pluralitat i la diversitat i donant peu a les massa vegades oblidades mestresses de casa. Espai per el ganxet. Exposició d’autèntiques obres d’art artesanal.
Pesca. Espai dedicat a Marc Grau Pons. A sa petita bassa temporal...


No hay comentarios:

Publicar un comentario en la entrada

Tu opinión es importante; gracias por participar.